Truckrun Drivers Uut Salland gaat in 2024 weer door

Laat de claxon maar klinken, we hebben groen licht !
We hebben het over de Truckrun in Raalte, het fantastische evenement krijgt iedereen weer in de benen.

Het gaat door….klonk het zowel bij de organisatie als wel uit de kelen van onze cliënten.
De Truckrun heeft groen licht gekregen. Afgelopen jaar hebben we een alternatief evenement georganiseerd omringt door stilstaande vrachtwagen op het terrein van Zozijn. Dit was een feestelijk alternatief nadat er landelijk veel commotie was ontstaan over de veiligheid van de bijrijders in de vrachtwagens, met als gevolg dat we het risico niet durfden te nemen en dus voor een alternatief kozen. Dit was een feestelijke bijeenkomst met vrijwilligers van zowel Truckers, motorrijders als medewerkers van stichting Zozijn Raalte, die allen hun best deden om er met samen met alle cliënten toch een mooi feest van de maken met een muzikaal tintje.

En toch mis je dan de reuring van de aan- en afrijdende vrachtwagens, het zwaaien naar elkaar en het getoeter. De lange konvooien die door het mooie Salland trekken en de mensen die langs de route genieten, net als onze cliënten met hun begeleider en vrachtwagen chauffeur.
Wat een saamhorigheid, een beleving die je niet wil missen.

Ook aankomend jaar gaan we met zo’n 200 truckers in samenwerking met de Drivers uut Salland, de motorrijders, stichting Zozijn Raalte en alle andere vrijwilligers op 13 april weer een mooie rit organiseren. Het is de taak van de organisatie bestaande uit Erwin Bril, Stefan Hondeveld, Johnny Tutert en Jorien Verwaarst om alles weer in goede banen te leiden.
Na afloop van de rit, staan er containers omgebouwd tot bar en de catering klaar om er samen met cliënten en alle betrokkenen af te sluiten onder het mom van een hapje en drankje en niet te vergeten de feestelijke muziek onder leiding van dj Bas.

We zijn verheugd dat we de Truckrun weer kunnen organiseren. Het was een ook een vast terugkerend jaarlijks evenement, die niet meer weg te denken is uit het mooie Salland. De start en het feest na afloopt vindt plaats bij het Dag- en Dienstencentrum van Zozijn, waar door de weeks veel cliënten in verschillende groepen dagbesteding volgen. Deze locatie is omringt met mooie woonvoorzieningen van bovengenoemde stichting.

Zonder vrijwilligers kan zo’n evenement niet bestaan en daarom bedanken we alvast alle vrijwilligergs, die er samen met ons een geweldige bijdrage leveren aan deze fantastische dag!