Truckrun

 

truckrun 4

Truckrun Raalte, fantastich evenement voor iedereen !

De jaarlijkse terugkeer van de Truckrun Raalte vindt dit jaar plaats op zaterdag 15 oktober as. tussen 11:00 en 16:30 uur.
Eerst verzamelen de 200 vrachtwagens zich op de Reko-plas om vandaar uit richting Kemphaan 25, in Raalte te rijden.
Bij Zozijn staan dan een paar honderd cliënten en hun begeleiders klaar om in te stappen voor een rondrit van anderhalf uur door een mooi stukje Salland.
Verdeeld over drie konvooien wordt deze indrukwekkende tocht van 50 kilometer altijd weer met veel enthousiasme onthaald. Leden van twee motorclubs zorgen voor een vrije en veilige doorgang.

Het is fantastisch om samen met Stichting Zozijn, de chauffeursvereniging Drivers uut Salland, Motorclub MC Freeweels uit Heeten, de RAM uit Raalte en alle andere vrijwilligers dit te organiseren.
Maar ook de cliënten, begeleiders, motorrijders en het enthousiaste publiek langs de route genieten deze dag met volle teuge.

We vertrekken in 3 konvooien.
Het eerste konvooi vertrekt om 11:45 uur, is de verwachting.
Na het vertrek van het derde konvooi volgt er een kleine pauze en keert het eerste konvooi weer terug van zijn tocht.
Om de Truckrun een vrije doorgang te verlenen fungeren zo’n 75 motorrijders van Motorclub MC Freeweels uit Heeten en van RAM uit Raalte en diverse motorrijders als verkeersregelaar.
Het is leuk om te zien hoe ingeburgerd dit evenement inmiddels is.
De tocht met zoveel vrachtwagens die uiteraard geregeld claxonneren zorgt voor veel toeschouwers langs de weg die altijd enthousiast staan te zwaaien.”

Feestelijke sfeer

Met de 200 trucks zitten we wel zo’n beetje aan onze limiet, maar samen met de chauffeurs Erwin Bril en Stefan Hondenveld en Johnny Tutert en Jorien Verwaarst van Stichting Zozijn komen we van te voren ongeveer zeven keer bij elkaar om alles in goede banen te leiden.
De feestelijke sfeer voert de boventoon.
We regelen twee containers; één met een bar en één voor de catering, waar iedereen achteraf bij inlevering van zijn button op een broodje hamburger wordt getrakteerd. Voor de chauffeurs van de trucks regelen we een lunchpakket. Verder willen we ook de Reko bedanken voor het gebruik maken van de Reko plas en alle vrijwilligers in totaal 500 mensen die allen weer een geweldige bijdrage leveren aan deze mooie dag!

Filmpje